אסטרטגיות להגדלת מעורבות גולשים באתר

הצלחת להביא הרבה מבקרים לאתר? ברכות!

אבל האם הם נרשמים לרשימת התפוצה שלך? האם הם מבצעים רכישה? ממלאים את הפרטים להרשמה לקורס שהאתר מוכר? מגיבים לפוסטים שלך? עד כמה הם נשארים באתר ועוברים בתוכו בין התכנים?

אם הם לא עושים את הפעולות האלה, או ממעטים, המשמעות היא שלא הצלחת לייצר מספיק מעורבות גולשים ולכן האתר שלך לא ממלא את הפוטנציאל שלו.

בפוסט הזה נשתף כמה טיפים מצוינים להשיג יותר מעורבות מבקרים באתר. טיפים שכדאי ליישם בהקדם כדי להשיג את המטרות של הנכס הדיגיטלי שלך.

אנחנו רוצים:

  • להגדיל את זמן השהייה של המבקרים באתר
  • להגדיל את כמות הדפים שכל מבקר נחשף אליהם ואת המעבר ביניהם
  • להגדיל את כמות השיתופים והתגובות על התוכן
  • הכי חשוב: לפני שהם עוזבים, לוודא שהמבקרים שלך מבצעים את הפעולה שסימנת כמטרה באתר

תכנון האתר במחשבה על המשתמש

לפני הכל, חייבים להכיר את הקהל שלנו לעומק. מכאן תיגזר כל פעולה שנעשה בתכנון ותפעול האתר: SEO, עיצוב, מילות מפתח, פרסום, כתיבת תוכן. בלי היכרות עם הקהל שלך מדובר בירייה באפילה.

אם הקהל שלך צעיר מאד ורגיל לאנימציות מיוחדות, הרבה אימג'ים עשירים וחווית גלישה אדג'ית, אין טעם לייצר אתר עתיר טקסטים או מינימליסטי מאד בעיצוב. גם אם זה הטעם שלך. לעומת זאת אם הקהל שלך מבוגר, עדיף לתכנן מראש פונטים גדולים יותר, השקטה של תזזיתיות, ניווט פשוט וניסוח מותאם של טקסטים.

עיצוב – (UX design) הכללים שתמיד עובדים

  • פשטות ובהירות: עיצוב מבולגן או עמוס גורם לנטישה מהירה (כלומר ההיפך ממעורבות). כדאי לכוון לעיצוב פשוט, עם ניווט מרכזי ובולט.
  • פונטים קריאים מבחינת הגודל, המשקל והסגנון.
  • כמות מספיקה של "שטח לבן" (הכוונה לרקע אחיד, יכול להיות גם שחור כמו שרואים כאן) בין הטקסטים והתמונות. שטח רגוע כזה משקיט את העיצוב ועוזר לעין להתרכז. לדוגמה:
עיצוב אתר מתוך joyventures
מתוך אתר שפיתחנו ל joy ventures

תוכן באתר- עד כמה הוא מושך ושימושי?

כשהקהל שלנו כל הזמן בראש, תכנון התוכן הוא קריטי. לא תמיד הכמות חשובה (במיוחד אם הנתונים יראו לך שאין תגובות לתוכן וגם הכניסות לא רבות). עדיף להשקיע בתוכן איכותי.

כמה דרכים לשפר את התוכן באתר:

  • הוספת בלוג לאתר. לפי המחקר הזה, הנתון ממש חד משמעי: "Small businesses that blog get 126% more lead growth than small businesses that do not blog." כלומר עסקים קטנים שמוסיפים בלוג לאתר שלהם, משיגים גדילה של 126%(!) בלידים.
  • התוכן הכי פופולרי בבלוגים עסקיים הוא הוא תוכן שמלמד משהו חדש. שימוש ב tutorials יהפוך את האתר שלך למקור מידע מהימן, הלקוחות שלך יתרגלו לשאול שאלות וללמוד אצלך משהו חדש.
  • תמונות מתאימות לתוכן יגדילו הסיכוי לשיתוף התכנים ושימוש בהם. וכך גם וידאו. תוכלו למצוא כאן מדריך להתאמה ואיתור של תמונות לאתר תוכן.

שיפור מהירות

קריטי ביותר לדאוג שהאתר ייטען במהירות. אפילו שניה אחת של המתנה מיותרת תפגע במעורבות.
בדקו את מהירות האתר באמצעות כלים ייעודיים וישמו את ההמלצות במדריך המעודכן שהכנו לכם להאצת מהירות האתר.

אל תתנו למשתמש ללכת לאיבוד

הניווט באתר, חלק משמעותי ב – UX, בין אם בתפריט הראשי או בקישורים שבתוך התוכן עצמו, חייב להיות יעיל. כלל אצבע: כל תוכן חייב להיות במרחק של מקסימום 3 קליקים מעמוד הכניסה לאתר. בדקו את התפריט, חלקו תכנים לקטגוריות ואם האתר עתיר תוכן אפשר לשקול שימוש בחלון חיפוש (בהנחה שזו דרך מתאימה לאתר מידע אצלכם. לא מתאים לכל אתר).

mega menu| UX design from ab-dent.com
תפריט ידידותי מסוג mega menu מתוך האתר שפיתחנו ל ab-dent

מבנה קישורים

יש סוגים שונים של קישורים בתוך האתר, לכולם כדאי להתייחס בתהליך שיפור המעורבות.

  • בדקו את התפריט של האתר, את הכפתורים, את הפוטר ואת הקישורים המילוליים בתוך הטקסטים.
  • חשוב שהטקסט על הקישורים עצמם יהיה בעל משמעות. לא "לחץ כאן" הגנרי שחוזר על עצמו, אלא הפניה ברורה כמו "לחצו לקריאת המאמר" "לפרטים מלאים על המוצר לחצו כאן".
  • ודאו שיש בבלוג שלכם קישורים לפוסטים נוספים – בסוף כל פוסט, בעמודה הצידית. נרחיב על כך בהמשך המאמר.

סידור תוכן בתוך כל עמוד

גם כשהתוכן באתר מעולה, הטקסט נפלא והתמונות משובבות עין, המאמר יכול להיכשל אם הוא מוגש לא נכון. אתר אינטרנט הוא לא ספר. קריאת הטקסט על גבי מסך שונה. חשוב מאד לחלק את הטקסט לפסקאות קצרות וקלות לעיכול, לסדר טקסטים במבנה של רשימה עם סעיפים, לארגן היררכיה נכונה של כותרות משנה לאורך הטקסט ולשלב מדיה עשירה (תמונות, גיפים וסרטונים) בגוף הטקסט. כל מה שיעזור לצלוח אותו ביתר קלות.

בהירות במסרים ובקריאה לפעולה

אל תניחו שהמבקר באתר יבין לבד מה ציפינו שיעשה בכל עמוד. אם הוא אמור למלא את כתובת המייל שלו, לקרוא עוד מידע או לעבור לתשלום, כדאי לכתוב זאת בצורה ברורה, בשפה פשוטה שכל אחד יבין. בלי להטוטים לשוניים או טכנולוגיים.

כפתורי הקריאה לפעולה (CTA) באתר צריכים לבלוט ולהיות מנוסחים בצורה שגורמת למשתמש ללחוץ ולבצע את הפעולה.

לאן ממשיכים מכאן?

אחד הפרמטרים שמגדירים מעורבות הוא עד כמה הקוראים עוברים מעמוד לעמוד, מתוכן לתוכן, ולא עוזבים את האתר אחרי עמוד הכניסה אליו.

שתי השיטות הכי נפוצות לעידוד המעבר בין עמודים הן קישורים פנימיים ורכיבי "עוד בנושא".
קישורים פנימיים צריכים, כמו שהזכרתי, צריכים להיות בעלי תוכן מושך. שלבו בתוך המאמר, בצע בולט או לפחות עם קו תחתי, טקסט שמגרה את הקוראים לעבור למאמר או פוסט אחר שעוסק בהחרבה בנושא שנגעתם בו.
אלמנט "עוד בנושא": מומלץ שתשלבו בתוך עמודי התוכן רכיבים שמושכים לעמודים נוספים באתר כמו "Relevant Items", כלומר קישורים עם טקסט ותמונה לתכנים מאותו נושא או קטגוריה, כדי שלמשתמש תהיה מולו תשובה מיידית וקלה לשאלה "לאן אני ממשיך מכאן?", והוא ימשיך לשוטט באתר ולא יצא ממנו אחרי קריאה של תוכן ספציפי. זה כלי שמגדיל באופן מוכח את כמות הדפים הנצפים ואת זמן השהייה באתר.

הנה כמה דוגמאות לרכיבים כאלה:

sidebar from rex.co.il  |UX design
מתוך אתר rex
relevant posts feature |  UX design http://www.goldentimestyle.com/
מתוך הבלוג גולדן טיימס

עוד רכיב שעוזר הוא תגיות. אמנם גוגל כבר לא משיב אותן כמו פעם, אבל שילוב של תגיות שמקצבות יחד תכנים באותו נושא, והגשה שלהם ברמיקום הכנון לאורך התוכן יכולה לשפר מאד את המעבר בין עמודים. אפשר למקם אותן בעמודה הצידית (כמו כאן בבלוג, הציצו שמאלה או גללו לתחתית אם אתם במובייל). את התגיות אפשר גם למקם בראש או בתחתית הטקסט, כחלק מהפרטים הכלליים של העמוד.

שימוש בתגיות בתוך מאגר ידע מתוך אתר שפיתחנו ל GlobalDots

שיתוף תכנים

מבקר שלוחץ על כפתור השיתוף לפייסבוק – זו דוגמה קלאסית למעורבות גולשים. כדי שזה יקרה, חשוב למקם במקום בולט וברור את כפתורי השיתוף בעמוד התוכן, בעמודי מוצר  וכיו"ב.

אינטראקציה עם הקהילה שלך

המעורבות הפעילה שלך היא קריטית. לדוגמה:

  • תשובה שלך לכל תגובה שנכנסת לבלוג. המשתמש רוצה להרגיש שהוא מדבר איתך דרך האתר.
  • שליחת מייל תודה מיד לאחר הרשמה לרשימת הדיוור.
  • אחרי מילוי טופס צור קשר תגובה מיידית של מייל תודה או פעולה מתאימה אחרת.
  • צ'אט חי, שעוזר לקבל מידע נוסף ועזרה אונליין בכל זמן. ודאו שלנציג בצ'אט יש שם ותמונה, כדי שהתחושה תהיה אנושית ככל הניתן. מומלץ לציין את שעות הפעילות של הצ'אט, כדי לא ליצור תסכול כשהמשתמש פנוי אבל אתם לא אונליין.
    ועוד יותר חשוב לבצע מעקב אחרי התכנים בצ'אט, להבין ולעקוב אחרי מה ששואלים הלקוחות שלכם ואיך מנוסחות התשובות. לא תאמינו כמה אפשר ללמוד מהשיחות האלה.
chat feature from lironmor.com
צ'אט חי מתוך אתר לירון מור

***לאור הביקוש שנוצר לכלים שיסייעו בתקשורת עם מבקרים באתר, פיתחנו רכיב מיוחד לבעלי בלוגים. הרכיב הזה נותן התראה אוטומטית לאימייל שלך ברגע שמישהו מגיב בבלוג, כדי שלא תתפספס אף אינטראקציה עם הקהילה. ניתן לפנות אלינו כאן ולהזמין את השדרוג הזה לאתר שלך.

התאמה מיטבית למובייל

נחזור שוב על ההמלצה החד משמעית שלנו. השימוש באתר שלך באמצעות טלפונים חייב להיות אינטואיטיבי וחלק. ודאו שלאתר שלכם יש גרסה רספונסיבית מלאה, כאשר התוכן החשוב ביותר בעמוד עמוד נמצא עד כמה שניתן בחלק העליון ללא צורך בגלילה.

התאמה למובייל כלי הבדיקה של גוגל UX design
כלי בדיקת ההתאמה למובייל של גוגל

איסוף כתובת מייל לרשימת דיוור

שמירה על קשר עם המבקרים תגביר את הסיכוי לביקורים חוזרים. הנמענים שלך מהווים חלק משמעותי מהקהילה שנוצרת סביב העסק. מומלץ לשלב את טפסי ההרשמה לניוזלטר בצד הפוסטים, בפופאפים ייעודיים ובפוטר של האתר, אבל חשוב לעשות בהם שימוש נכון, כזה שלא מעצבן את המשתמשים. לא להציף בפופאפים גנריים ומעצבנים אלא להציף את הפופאפ בדיוק ברגע שבו עומדים לצאת מהאתר ומבחינת תוכן הם מבטיחים ערך משמעותי ששווה להירשם אליו. זה יכול  גם להיות המקום להציע מתנה חינמית (אבל רק אם יש אחת שווה באמת).

שאלונים וסקרים

כלי מעולה ליצירת מעורבות והבנה יותר עמוקה של צרכי הלקוחות שלך. זה יכול להיות:

  • שאלון פידבק על השירותים או האתר
  • סקר לגבי נתונים מעניינים
  • "בחן את עצמך" (לא לשכוח לבקש את המייל לפני חשיפת התשובות!)
  • דירוג תכנים- לתת ציון לפוסט או למדריך, או לדרג עד כמה הוא שימושי

איך אפשר למדוד את רמת המעורבות?

אחרי שהבנו מה האסטרטגיה המומלצת להגדלת המעורבות וברור לך מה צריך לעשות ולשפר, השלב החשוב ביותר הוא לבדוק את עצמך לאורך זמן ולבדוק האם הצלחת להגדיל את המעורבות. מה עובד, מה דורש עוד טיפול וכו'.

כדי למדוד, צריך נתונים. אלה שני סוגי הנתונים שיש לנו:

  • נתוני בסיס: מדידת ה Core Actions. אלה יכולים להיות כמות הנרשמים לרשימת התפוצה, כמות התגובות לפוסטים, לחיצות על כפתורי הסופה לסל, מילוי טפסי הרשמה, כמות הלידים לעסק עצמו וכו'. כל אתר והנתונים המתאימים לו.
  • נתוני הביצועים של האתר: כאלה שגוגל אנליטיקס מספק לנו.

איזה נתונים בגוגל אנליטיקס יכולים לתת מידע לגבי מעורבות?

לגוגל אנליטיקס יש פיצ'ר ספציפי שנקרא פשוט “Engagement". הוא נמצא תחת תפריט "התנהגות" (Behavior). תוכלו למצוא בו מידע לגבי משך הביקורים, כמות הביקורים והצפיות.

מעבר לנתונים האלה חשוב לעקוב אחרי המדדים האלה:

  • דפים נצפים Page Views: כמות הדפים השונים שהמבקרים באתר ראו.
  • שיעור או אחוז הנטישה Bounce Rate: אחוז גבוה משמעותו שהמבקרים יוצאים זמן קצר מאד אחרי הנחיתה באתר, כלומר לא צורכים את התוכן. תוכלו לקרוא מידע נוסף על הנתון החשוב הזה בפוסט.
  • זמן שהיה ממוצע Average Time on Site: נשאף כמובן לזמן שהיה ארוך ככל היותר, שמעיד על תוכן איכותי, כזה שמחזיק את המבקרים באתר למשך זמן ארוך.
  • ביקורים חוזרים Return Visits: ככל שלקוח נחשף יותר פעמים למותג או לתוכן, כך גדל הסיכוי שיקנה ממך (מחקרים מדברים על חשיפה של 7 פעמים למותג לפני רכישה ראשונה). לכן, נתון גבוה של ביקורים חוזרים הוא סימן מצוין למעורבות ונאמנות שמגדילות את הסיכוי להפוך מבקר ללקוח.
  • זרימת הפעילות של המשתמשים (Behavior Flow) תחת לשונית התנהגות תוכלו למצוא את הנתונים בצורה ויזואלית של מסלולי המעבר בין הדפים – מאיפה מתחילים, לאן ממשיכים:
Behavior Flow
Behavior Flow

יש לנו פוסט שלם שמלמד על גוגל אנליטיקס לבעלי אתרים, ממליצים להיכנס ולקרוא אותו.

מה לקחת מזה?

יצירת מעורבות היא מאמץ מתמשך.

בדרך אין ברירה אלא למפות ולהכיר את נקודות החולשה של האתר. בין אם בעיצוב, במבנה שלו או בתוכן.

עבודה יסודית על פי האסטרטגיה שפירטנו כאן יכולה להביא תוצאות מעולות לאורך זמן ולעזור לך להשיג מהאתר הרבה יותר.

7

אטי הדר

עוד בנושא:

סיכום שנה שמוקדש להורות, שירות לקוחות והוקרת תודה

שירות לקוחות הוא אבן יסוד בעסק מצליח. מההורות שלי למדתי ערכים של אחריות, כנות, הקשבה וזמינות שמשפרים את איכות שירות הלקוחות שלנו

המשך קריאה
שיווק באמצעות תוכן (content marketing): סיכום שנת 2020 וטקטיקות חדשות לקראת 2021

סיכום מחקר בנושא שיווק באמצעות תוכן עם כלים חדשים ליוצרי תוכן, ונתונים חיוניים ליצירת אסטרטגיות ב 2021

המשך קריאה
איך להגדיל את קהל המשתמשים וההמרות באתר ואיתם את העסק שלך

אחד הערוצים החשובים ביותר בדרך להגדיל את ההכנסות של העסק שלך הוא Growth Hacking, כלומר אסטרטגיה ושיטות עבודה שמגדילות את כמות הפעולות שעושים הלקוחות באתר

המשך קריאה
אתרי one pager: יפים, ממירים, קשים לקידום. המדריך המלא עם פתרונות ודוגמאות

One Pager, טרנד עיצובי חזק ביותר. במאמר נבדוק למי מתאים כזה סוג של אתר, מה חשוב שיהיה בו ואיך מקדמים אותו

המשך קריאה
בקרוב: גוגל תיתן עדיפות לאתרים בעלי חווית משתמש UX טובה יותר

גם בגוגל לקחו את המושכות לידיים ועשו צעד משמעותי בכיוון שיפור עולם הדיגיטל: עדיפות לאתרים עם חווית משתמש UX ועיצוב טובים יותר

המשך קריאה
איך לבנות אמון של לקוחות באתר באמצעות UX חווית משתמש?

לפרטים הקטנים של חווית המשתמש יש כוח עצום בכל מה שנוגע לבניית אמון והם יכולים להשפיע בקלות. בעזרתעבודה נכונה של UX תוכלו ליצור אמון בין המותג שלכם לקהל ולזכות בנאמנות לאורך זמן.

המשך קריאה

יש 7 תגובות

  1. Pingback:אתרי one pager מדריך לתכנון, עיצוב וקידום אתר גלילה

  2. אטי הדר

    היי רחלי,
    שמחה שנהנית מהמאמר!

    יש לנו מאמר שעוסק בבלוגים, בתוכו תמצאי גם הפניות למחקרים כולל מחקר על חשיבות
    הבלוגים.
    מוזמנת לקרוא ואם יש שאלות כתבי בתגובות ואענה:
    https://www.etyhadar.com/blog-seo-content-marketing-tips/

  3. רחלי

    מאמר מצויין!
    אפשר לקבל הפניה למחקר על חשיבות הבלוג
    לעסקים קטנים?

  4. הילה לוי, תלתלים בלוג אופנה ולייף סטייל

    אין ספק שלהוביל בגוגל זאת מטרת על שאני שואפת אליה. תודה על הטיפים הטובים

  5. אטי הדר

    תודה רבה טל, הפידבק חשוב לי מאד.

  6. רחלי

    טיפים מצוינים, תודה רבה

  7. טל

    לא יודעת אם כבר יצא לי להגיד לך, אבל אני מאוד אוהבת לקרוא אותך.
    את נותנת הרבה מידע וזה מוסיף לי המון, אז תודה 3>