מה זה אתר One Pager?
אתרי One Pagers, אתרים בעלי עמוד אחד (נקראים אתר גלילה או Single Page Website), הם טרנד חזק מאד בשנה האחרונה, ובצדק רב.
במקום לתכנן ולעצב אתר מרובה דפים, באתר מסוג One Pagers כל התוכן מרוכז במסך אחד ארוך. עמוד יחיד שהמבקרים גוללים לאורכו. בוודאי נתקלת בכאלה אתרים, הם מאד בולטים נפוצים כרגע ואנחנו נשאלים עליהם לא מעט.
לא מדובר בעמוד נחיתה (שמטרתו לגרום לגרום ללקוח לעשות פעולה בודדת וממוקדת). זה אתר לכל דבר, שמציג את הסיפור המלא וכל שירותי החברה/העסק בצורה מושכת על פני מסך אחד.
את המאמר הזה נקדיש ליתרונות והחסרונות של אתר כזה, מתי הם מתאימים ומתי לא, ונתייחס גם לנושא הקריטי של קידום one pagers במנועי החיפוש.
למי מתאים אתר One Pager?
מבנה של One Pager (נקרא להם גם OP) מתאים לאתרים שצריכים ויכולים להציג תוכן מועט יחסית.
- אם ארגנת כבר את התוכן לאתר שלך וגילית שבכל דף באתר יש פסקה קצרה או מלל דל יחסית, אתר גלילה יכול להיות פתרון נהדר וחלופה נכונה לכמות של עמודים ריקים ורזים בתוכן. כמובן שעיצוב אתר כזה חייב להיות מבוסס על יותר מכמה פסקאות טקסט. צריך לשלב בו תמונות, סרטוני וידאו, נתונים מעוצבים, אינפוגרפיקות, Timelines וכדומה.
- אתר של עמוד אחד יתאים מאד למי שמוכר שירות או מוצר אחד (ולא מתאים למי שיש לו חנות עם מוצרים מרובים). אם מדובר על אתר שמטרתו למכור מוצר, התוכן צריך לכלול גם תיאור של המוצר, המלצות, הנעה לרכישה וכמובן אפשרות לשלם/להזמין את המוצר. דוגמה לאתר כזה, של מוצר אחד.
- אתר שמקדם אפליקציה: זו דוגמה לתוכן מעולה לתצוגה של One Pager. מחלקים את המידע על האפליקציה בין החלקים השונים, מציגים אותה ויזואלית על ידי אנימציה/תמונות/סרטון וכדומה, מוסיפים קישור בולט להורדה. לא צריך הרבה יותר.
- פורטפוליו: מעצב או נותן שירות שרוצים להציג את הפרטים הבסיסיים – לקוחות עיקריים, פרויקטים אחרונים, רקע מקצועי, יצירת קשר מהירה. הכל מרוכז בעמוד אחד.
one pager לאתר פורטפוליו:
היתרונות של אתרי One Pager
היתרון המשמעותי ביותר של אתרים מהסוג הזה הוא יכולת ההמרה הגבוהה שלהם. יותר מבקרים זוכרים את המותג, רוכשים את המוצר או השירות, יוצרים קשר וכו'. בזכות העיצוב המתוחכם, המותג נתפס כחדשני ומושקע יותר.
למה אתרי One Pager כל כך מוצלחים בהמרות?
מאפשרים שליטה בזרימת המידע
אתרי OP חושפים את המידע למבקר בדרך ליניארית, בניגוד לאתרים אחרים שבהם המידע נחשף דרך לחיצה על קישורים ומעבר בין דפים ברחבי האתר. היכולת לכוון את המבקרים לאורך התוכן שלך באופן צפוי ומכוון מראש היא כמובן אחד היתרונות הגדולים של אתרי One Pager. הם "מכריחים" את המבקר להיחשף למידע בצורה מסוימת על פי העיצוב וכך הסיכוי לבצע התקשרות/מכירה גבוה יותר. במחקר המצורף, גילינו שאם משתמשים גוללים עד תחתית הדף יש 25% יותר סיכוי לקנות מוצר באתר שלך. למחקר>>
לוקחים את המבקרים למסע
אתרי OP מעוצבים לרוב בצורה יותר מורכבת, יותר אסתטית ולכן יותר מושכת. נפוצה בהם יותר תנועה באמצעות אנימציה של אלמנטים, טעינות מיוחדות או טכנולוגיות כמו פרקלס (הכוונה לתנועה של שכבות שונות למעלה ולמטה בגלילה. הנה דוגמה לאתר פרלקס מלא שפיתחנו). חלק מהתנועה באתרים האלה מתרחשת מתוך פעולה שהמבקר עושה (גלילה ימינה או שמאלה/מעבר עכבר על אלמנט/לחיצה). התחושה היא יותר משחקית והביקור באתר הופך למסע יותר אקטיבי ופחות פסיבי מאתרים רגילים.
עיצוב יוצא דופן
אמנם יש כבר לא מעט מהם, ועדיין אתרי One Pager לא מאד נפוצים ולכן בולטים יותר. ההתרכזות בעמוד אחד מאפשרת גם למעצבים יותר חופש, יותר העמקה והשקעה בפרטי פרטים ובפתרונות מחוץ לקופסה.
אתר Pangea Cup
מתאימים מעולה למובייל
קשה להפריז בחשיבות של אתר מותאם בצורה טובה למכשירי קצה שונים. אתרי One Pager מאפשרים חוויה קלה ומהנה למשתמשים, שצריכים רק לגלול מטה, בלי צורך ללחוץ או לחפש כפתורים בתוך מסך קטן. מומלץ שההשקעה בעיצוב תבוא לידי ביטוי גם בתכנון ובהתאמה למובייל.
עשירים מבחינה ויזואלית
ה Layout של אתרי One Pager ממש מבקש למלא אותו בתמונות גדולות ומרשימות או סרטוני וידאו, כדי למשוך את העין ולגרום למשתמשים לגלול עוד ועוד. וזה תמיד יתרון לאתר.
זמן ההקמה שלהם קצר יותר
אם התוכן מוכן ומתאים ל One Pager, תהליך ההקמה של האתר יהיה קצר יחסית לאתר רגיל. ההשפעה העיקרית היא על שלב הכנת התכנים, שלרוב מאריך מאד פרויקט הקמת אתר. אין צורך באפיון מורכב של ארכיטקטורת אתר, אין צורך לכתוב ולייצר תכנים לדפים רבים וכיו"ב. מאמץ מרוכז.
עלות אתר One pager
כדי להצליח, אתר OP חייבת להיבנות בצורה איכותית. אין פה פינות לעגל. תצטרכו לעבוד עם מעצבים ומתכנתים מנוסים שידעו איך לתכנן, לעצב ולפתח אתר שנראה טוב, נטען מהר ועובד בצורה נקיה וחלקה. עלות הקמה של אתר One Pager דומה לעלות של אתר קטן-בינוני (אל תטעו, לא מדובר בעלות של דף בודד!), כי הוא למעשה מכיל תוכן שמקביל למספר עמודים באתר רגיל, ובנוסף לרוב מורכב יותר מבחינה עיצובית מאתר רגיל. אתר כזה לא בהכרח זול יותר מאתר קטן סטנדרטי. לפעמים להיפך. אבל האפקט בהחלט מרשים והגדלת ההמרות והלקוחות שווה את ההשקעה.
דוגמאות לאתרי One Pager שפיתחנו>>
החסרונות של אתרי One Pager
לא מתאימים לאתרים מרובי תוכן
לא כל עסק יצליח לצמצם את כמות התוכן התדמיתי שלו (פירוט על החברה, על הצוות, השירותים, הפתרונות וכו') למספר פסקאות מצומצם שמתאים לתצורה של עמוד אחד. אם התוכן עמוס ורחב מדי, עדיף לחלק אותו בין כמה דפים.
בנוסף לתכני הבסיס התדמיתיים, אתרים שעיקר התוכן שלהם מרוכז ומתכונן כבלוג או מאגר ידע (ואין כמעט עסק שלא ירוויח מאתר המכיל בלוג או מאגר מאמרים נרחב), בוודאי שלא יכולים להתנהל כ One Pager. הם דורשים עמודים נפרדים, חיפושים, חלוקה לקטגוריות והיררכיות של תכנים וכדומה.
דורשים מהמבקרים שלך לגלול. המון.
יש מי שמחבב גלילה. יש מי שממש לא אוהב גלילה. אותם השיטה הזו תעצבן. ואם העיצוב לא חלק ולא מדויק, הגלילה עלולה לדחות גם את מי שכן אוהב לגלול ולגרום מהר מאד לנטישה של האתר. חשוב מאד לדייק באורך העמוד ולא להפריז, וכמובן לדאוג ל UX נכון, כזה שיגרום למבקרים לגלול בהנאה ולא יעייף.
זמן טעינה ארוך
כשעמוד יחיד מכיל הרבה מאד תוכן ותמונות, ייקח לו יותר זמן להיטען. היזהרו מתבניות One Pager מוכנות, הן לרוב כבדות ואיטיות מאד ואתר מסוג כזה צריך תכנון ותכנות נכון. הקוד מאחורי האתר צריך להיות חכם וקל יותר, הטיפול בתמונות צריך להיות נכון ולעיתים גם כדאי לשקול מסך טעינה מקדים, שעולה לפני התוכן המלא. דוגמה לטעינה כזו: https://ueno.co/
לא ניתן לשתף חלקי תוכן ספציפיים מתוך העמוד
היות וכל התוכן מרוכז בדף אחד, בכתובת אחת, קשה לשתף אזור ספציפי. זה נכון גם לשיתוף ברשתות החברתיות וגם בשליחת הלינק. אמנם ניתן באמצעות טכניקות כמו Anchor Links להקפיץ לחלק מסוים בדף, אבל זה שיתוף פחות "נקי" ולעיתים קרובות הנחיתה תהיה אוטומטית בראש הדף, מה שפוגע בקידום האתר.
קושי בניתוח נתונים
מאותה סיבה של לינק אחד כללי לכל האתר, יהיה קשה מאד לנהל ניתוח נתונים ולזהות איזה מידע או חלק ספציפי באתר משך את הלקוחות יותר. אפשר כמובן להתקין גוגל אנליטיקס ולמדוד כמה כניסות היו לאתר ומה מקורן, אבל הנתונים לא יגלו לנו הרבה לגבי רמת המעורבות של המבקרים. לא נוכל לזהות איזו חלק גרם לנטישה, באיזה חלק שהו יותר זמן וכו'. האנליטיקה של One Pager מוגבלת, מה שמקשה על שיפור הנתונים לאורך זמן.
טיפ: בקשו מהמתכנת שלכם להגדיר בדף Events שיישלחו לאנליטיקס ויאפשרו מעקב אחרי חלקי הדף השונים.
מבנה תוכן פחות דינמי
גם מבחינת סוג התכנים (בדרך כלל תדמיתיים, סיפוריים יותר) וגם מבחינת העיצוב המתוחכם שלרוב קשה יותר לשנות ולעדכן, אתרים מסוג זה הם יותר ברושור מתוחכם ופחות מרכז תוכן דינמי שמתעדכן על בסיס קבוע.
החסרון העיקרי: לא אופטימליים לקידום בגוגל (אתגר ה SEO)
למה כל כך קשה לקדם אתרי One Pager?
- באתרים מרובי דפים, אפשר לבצע לכל דף התאמה מדויקת לביטויי חיפוש מגוונים, מה שמגדיל את כמות ביטויי החיפוש המקושרים לאתר והיכולת שלנו לקדם את האתר גדלה בהתאם. לעמוד אחד יש הגבלה של מילות חיפוש אפשריות. בסך הכל גוגל לא יזהה הרבה ביטויים רלוונטיים לאתר שלנו.
- התוכן בעמוד בודד מצומצם יותר ופחות דינמי (בין השאר בגלל הסיבות שפירטנו בסעיף הקודם).
- קשה לייצר לינקים מרובים מאתרים חיצוניים לאתר שיש בו רק דף אחד.
קידום אתרי One Page – איך בכל זאת עושים את זה?
יש כמה טריקים שיכלים לשפר את האינדוקס של אתר גלילה, אבל גם הם מוגבלים כי מן הסתם הרבה יותר קשה לקדם אתר שיש בו רק עמוד אחד.
- הדבר החשוב ביותר הוא מציאת ביטוי חיפוש אחד מרכזי, שמופיע בכל חלקי האתר. לרוב זה יהיה שם המוצר, הפרויקט המוצג באתר וכו'. יש לוודא שביטוי המפתח מופיע בכל המקומות החשובים: בפסקת הפתיחה, בכותרות הביניים, בכתובת, בתקציר וכו'. ההתרכזות בביטוי אחד בצורה מעמיקה יהפוך אותו לרלוונטי מאד עבור גוגל, ופה יש דווקא יתרון מסוים לאתר בן עמוד אחד. צריך רק לדעת למקסם אותו.
- להקפיד על ALT text לכל תמונה
- להתאמץ ולהשיג קישורים לאתר מאתרים חזקים ומרשתות חברתיות
- לנצל את הקידום מבוסס המקום בגוגל
- כדי לא לדחות את ה spiders של מנועי החיפוש מלסרוק את הדף, חשוב לוודא שהם יכולים לסרוק את כולו ולא נחסמים על ידי סקריפטים שטוענים חלק מהתוכן בצורה מושהית (נושא שצריך לוודא מול המתכנת שלכם, וייתכן שידרוש פיתוח מיוחד).
- על מנת להקל במידה מסוימת על השיתוף (גם אם לא ב 100%), רצוי לייצר לכל אזור Anchor Links.
- הכרחי להשקיע בנושא מהירות טעינת האתר. זה לא המקום לעבוד עם תבניות או תוספים, הם מכבידים על המשקל.
- תוכן מעולה, כזה שמשאיר את המבקר ומושך אותו לגלול עד הסוף, מה שמגדיל את זמן השהייה (נתון שכמובן נפגע מהעובדה שאין עוד עמודים באתר שאפשר לעבור עליהם). אין טעם לעבוד על מדד הנטישה, הוא מן הסתם יהיה גבוה בכזה סוג של אתר. אבל כן חשוב להבין איך למקסם את מעורבות המבקרים.
פתרון אפשרי: אתר היברידי.
אתר שהוא One Pager מעיקרו, רוב התוכן מוצג בעמוד הראשי עם גלילה, העיצוב מוקפד ומושקע, אבל בנוסף יש בו עמודי לוויין מאד ממוקדים שמטרתם לקדם את האתר או לתת מידע נוסף.
כמו בדוגמה הבאה של רשת גלידריות: כל התוכן מוצג בעמוד נגלל, ויש מספר מסכים נלווים (אלרגיות מזון/תנאים משפטיים): https://iamsubzero.com/
זה גם יכול להיות עמוד ראשי עשיר שמכיל את כל התוכן התדמיתי ואיתו בלוג/מאגר ידע נלווה.
דוגמה לאתר היברידי שפיתחנו:
7 כללים ליצירת One Pager מוצלח
אם החלטת שזה הפורמט המתאים לאתר שלך, הנה כמה guidelines שחשוב להקפיד עליהם:
1.כשמדובר בעמוד אחד, אין הזדמנות שניה לתפוס את תשומת הלב של המבקר. האתר חייב להיראות באמת מעולה.
2.לא מעגלים פינות. חווית המשתמש והעיצוב צריכים להיות ברמה גבוהה. כל פרט צריך להיות מטופל. אל תשתמשו בתבניות מוכנות וכבדות.
3.פשטות ובהירות. התחכום יגיע מהעיצוב, מהתנועה, מהגלילה. הטקסטים צריכים להיות קצרים ומקצועיים, עם קופי חכם וקליל. הם צריכים לספר את הסיפור, לעזור לאתר להביא את המבקר עד סוף הגלילה.
4.השקיעו בחומרים ויזואליים ברמה גבוהה, אל תתפשרו על איכות התמונות, פונטים, איורים או אנימציות מאיכות נמוכה.
5.סדר והיררכיה נכונים. ההחלטה איזה חלק מופיע מתי היא קריטית. המידע החשוב והמושך ביותר צריך להופיע למעלה ולגרום ללקוח להמשיך לגלול.
6.אם יש יותר מ 4-5 חלקים, או אם המידע מורכב, מומלץ להוסיף תפריט שמקפיץ בין החלקים השונים.
7.CTA – כפתורי הנעה לפעולה. לא לשכוח לשבץ אותם גם בתפריט העליון, גם לאורך התוכן ואפילו כאלמנט סטיקי לאורך האתר.
מה לקחת?
תשומת הלב והסבלנות של הגולשים מעולם לא היו קצרות יותר (לחצו למחקר עם נתונים מעודכנים). על ידי ארגון של המידע החשוב לעמוד אחד, עולה הסיכוי לתפוס את תשומת הלב של יותר לקוחות. זו הסיבה שיותר ויותר אתרים עוברים לפורמט של One Pager.
אבל לא לכל סוג של תוכן יתאים אתר בפורמט One Pager. וגם כשמתאים כזה פורמט, ללא תכנון מתאים לא נשיג Engagement (מעורבות. אם אתם רוצים להרחיב לחצו למאמר שלנו בנושא) ולכן חשוב לאפיין, לעצב ולתכנת אותם נכון.
החלק החלש בסוג כזה של אתר הוא ה SEO. צריך להכיר מראש את היתרונות והחסרונות ולוודא שאין פגיעה מבחינת קידום ואפשרויות גדילה עתידית של האתר.