שימוש במחקר מתחרים, שזמין לכולנו בלחיצת כפתור, יחד עם ניהול נכון של תגיות מטא, מאפשר ליצור תוכן יותר טוב ועל הדרך גם לעקוף את המתחרים שלכם בדירוג מנועי החיפוש.
זה באמת יותר פשוט ממה שנראה, צריך רק לשים לב לטקטיקות הבאות:
#1 בחירת נושא לתוכן
כשאנחנו מתחילים לכתוב תוכן, אם חשוב לנו הדירוג שלו בגוגל לאורך זמן, רצוי לוודא שהנושא שלו אכן מתאים לקידום. ככל שהדירוג גבוה יותר, נצליח יותר לשמור על יותר כניסות ממנוע החיפוש.
כמובן שיש מכלול שיקולים לבחירה של נושא (רמת המומחיות שלך בו, הרלוונטיות שלו לבלוג או לאתר, ואפילו החיבור האישי או כמה הוא מסובך) ועדיין, אם כבר קיימת התלבטות בין כמה נושאים, כדאי להשוות את הדירוג שלהם ולהשקיע בנושא שמקבל יותר חשיפה.
איך בודקים האם הנושא שבחרנו מדורג גבוה בתוצאות החיפוש?
מתחילים בכלים של חיפוש ביטויי מפתח. הם יעזרו להבין עד כמה יש דרישה לביטוי הזה. במדריך שלנו בנושא כלי מילות מפתח תוכלו למצוא כמה כלים פשוטים כאלה והסברים איך לעבוד איתם בקלות.
בקצרה נחזור על עיקרי הכלים:
- מתכנן מילות המפתח ייתן לך נתונים לגבי נפח החיפוש
- גוגל טרנד ייתן לכם מידע לגבי האופק של החיפוש אחרי הביטוי, כלומר לא רק כמה מחפשים אותו כעת אלא לאורך זמן, עד כמה החיפוש יציב ונמצא במגמת עלייה.
למתקדמים:
מומלץ לבדוק מה קורה בעמוד התוצאות הראשון של גוגל סביב ביטוי החיפוש שבחרתם. מי מוביל? האם יש לכם סיכוי לעקוף את אחת התוצאות בעמוד הראשון? כדי לבדוק מה הסיכוי שלכם אפשר לשלב כלים לבדיקת backlinks למתחרים שלכם מצד אחד (בדרך כלל אלה כלים בתשלום) ומצד שני לבדוק את איכות התוכן – יכול להיות שאחת התוצאות המובילות דווקא חלשה יחסית. הכותרת שלה לא עברה אופטימיזציה, אין לה תקציר נכון וכו'. כלומר יש לתוכן החדש שלכם סיכוי לדחוק אותה אם תעשו עבודה יותר טובה.
#2 כתיבת תוכן איכותי יותר
תוכן טוב יותר ימשוך יותר קוראים וישמור על נאמנות שלהם. אבל אם ניקח בחשבון בתהליך הכתיבה והעריכה את העקרונות הבאים, נרוויח פעמיים: גם איכות וגם דירוג גבוה יתר בגוגל.
לטיפים נוספים בנושא כתיבת תוכן טובה יותר שמתאימה לגוגל הכנו את המדריך הבא
ברור שאם אנחנו רוצים לעקוף בדירוג את המתחרים שלנו, התוכן שלנו צריך להיות טוב לפחות כמו שלהם. אבל איך אפשר לבחון את איכות התחרות? הנה כמה דרכים:
- מה היתה כוונת החיפוש? (Search Intent)
כאשר אנשים מחפשים ביטוי מסוים, יש בחיפוש כוונה גם לסוג התוכן שהם מצפים לקבל. לדוגמה – רשימה/ מדריך /מוצר בקטלוג/ מוצר לרכישה. חשוב מאד שהתוכן שלנו יתאים גם לכוונה הזו. איך נדע מה הכוונה? נבצע חיפוש בגוגל של הביטוי אליו אנחנו מכוונים, נראה מה הוא מגיש בתוצאות הראשונות. אם נראה שהתוצאות הראשונות נוטות יותר לפורמט של מדריך, מומלץ שגם אנחנו נכתוב בפורמט הזה, וכך נקלע יותר לכוונת החיפוש.
- אורך הטקסט
גם כאן מומלץ לבדוק את התחרות. ממש לבצע ספירת מילים (להעתיק ל word או google docs ושם ניתן להפעיל ספירה אוטומטית). אם האורך הממוצע של התוצאות החזקות ארוך יותר משלך, כנראה נדרשת הרחבה והעמקה נוספת של הטקסט.
- מילות מפתח
עוד פרמטר שמומלץ לבדוק ולשאול מהמתחרים. אמנם המשקל של מילות החיפוש נמוך יותר מבעבר באלגוריתם של גוגל, אבל עדיין מומלץ להשתמש לפחות בחלקן, כדי לסמן לגוגל על מה מדבר התוכן שלך.
#3 טפלו בתגיות מטא (meta tags) שלכם!
נכון שמנועי החיפוש נעשים מתוחכמים יותר ויותר ומבינים חלק ניכר מהתוכן בעצמם, אבל עדיין יש פעולות שאפשר לעשות כדי לנווט אותם לכיוון שאנחנו רוצים.
לצורך זה קיימות תגיות מטא/ HTML tags שעוזרות להדגיש את החלקים בתוכן שחשובים יותר מאחרים.
באתרי וורדפרס בדרך כלל תוכלו למצוא את התגיות בשדות המיועדים לכך, בעריכת העמוד הן יופיעו בתוך התוסף שבאמצעותו אתם מנהלים את ה-SEO שלכם כגון YOAST. ברוב הכלים תקבלו גם המלצות לגבי אורך ואיכות התגיות שהזנתן רצוי ללמוד (אם כי להפעיל שיקול דעת, חלק מהתוספים לא מעודכנים ב 100% לגבי אורך/חשיבות וחלקם גם לא יודעים להדריך במה שקשור לשוני בין עברית לאנגלית למשל).
הנה חלק שתרצו לגדור ולשמור: רשימת התגיות הכי חשובות שמומלץ להקפיד עליהן בכל תוכן שאתם מפרסמים
Title tag
כנראה התגית החשובה ביותר. היא מופיעה במקטע הטקסט ליד תוצאות החיפוש (ה snippet) ומספרת מה הוא נושא התוכן שלכם. רואים אותה גם המשתמשים וגם מנועי החיפוש. היא צריכה להכיל את ביטויי החיפוש העיקריים ולהיות במבנה מתאים.
Meta description tag
גם התגית הזו היא חלק מה snippet של תוצאות החיפוש. היא מופיעה ליד הכותרת ומכילה מידע נוסף על העמוד שלך. יש בה יותר מקום ולכן אפשר לכתוב בה בסגנון יותר חופשי ושוטף אבל עדיין חשוב לשמור על שילוב של מילות החיפוש באופן טבעי.
כותרת H1
מטא תגית title תופיע במנועי חיפוש. לעומתה, H1 היא הכותרת כפי שהיא מופיעה באתר שלך. היתרון שבפיצול שתי הכותרות היא שב-H1 אין הגבלת אורך והיא לא צריכה להתחרות עם כותרות אחרות באותו עמוד בגוגל. עם זאת, חשוב שהיא עדיין תכיל את מילות החיפוש בווריאציה כלשהי.
כותרות משנה H2-H6
כותרות אלה משמשות כדי לתייג חלקים בתוך הטקסט. יש להן תפקיד כפול: הן גם משמשות לניווט והבנת ההיררכיה של הטקסט (כמובן חשוב להקפיד ש H2 תהיה גדולה יותר מ H3 וכן הלאה) ובנוסף, הן גם נתפסות בעיניי גוגל כחשובות יותר מהטקסט הרץ. לכן חשוב לנסח אותן בצורה בעלת משמעות ועם גרסאות כאלה או אחרות של מילות החיפוש.
Alt על תמונות
תגית שתפקידה לתאר מה יש בתמונה. היא משמשת גם לאנשים עם מוגבלות ולכן קריטית בהנגשת אתרים, ובאותה מידה – גם מנועי חיפוש סורקים אותה. לא מומלץ לדחוס לתיאור התמונות את מילות החיפוש באופן סתמי, אלא לתת תיאור של התמונה, שכמובן צריכה להיות קשורה לתוכן האתר. כך גוגל יזהה שמדובר בעוד תוכן רלוונטי.
#4 חזקו את התוכן באמצעות structured data
נתונים מובנים/סכימה הם פרמטר יחיסת חדש שעדיין לא ברור בדיוק עד כמה הוא משפיע, אבל ברור שיש לו יתרונות: הוא משפר את נראות התקציר שלכם בגוגל (ה-snippet) ועוזר למנוע החיפוש להבין טוב יותר את התוכן שלך.
התוכן שלך בגוגל יכול להיראות כך למשל:
יש מאות סוגים של נתונים מובנים, אבל רק בודדים מהם יכולים לשפר פוסטים רגילים. בקישורים הבאים תמצאו מידע נוסף כדי ללמוד יותר על השימוש בסכימות השונות:
Article Schema – לתיוג כותבים ויוצרי תוכן, תאריכים וחלקי מאמר
How-to Schema – לתיוג שלבים בתוך מדריכים
FAQ Schema – לתיוג תכנים שבוניים כשאלות בכותרת ותשובות בטקסט
#5 קשרו את התוכן לעמודים אחרים
מנועי החיפוש מעריכים את חשיבות התוכן שלך בין השאר על ידי בחינת הקישורים שיש בהם.
קישורים פנימיים: קישורים המובילים לעמודים אחרים בתוך האתר. הם אמנם לא חזקים כמו אתר גדול שמקשר למאמר שלך, אבל עדיין הם מייצרים ערך ואם מדובר בתוכן חדש שמקבל קישור מתוכן ותיק זה עוזר יותר.
קישורים חיצוניים: קישורים מהתוכן שלך לאתרים נוספים, חזקים יותר או חזקים כמו שלך. חשוב לקשר לאתרים בעלי ערך, כולל גוגל עצמו, ולקהילות בתחום.
מה לקחת?
תוכן ידידותי ל SEO ישמש אותך שנים קדימה ויביא תנועה לאתר שלך. נכון שבכתיבה מוכוונת SEO יש משהו יותר טכני/הנדסי ופחות קריאייטיבי, אבל כאשר מבינים את העקרון לומדים לשלב מחקר וקצת מודיעין מתחרים יחד עם כתיבה טהורה ויצירתית והתוצאה בהחלט שווה את המאמץ.