קידום אתרים SEO: מה באמת צריך לדעת?

גם ב 2020 בגוגל, מלכת קידום האתרים, ממשיכים לדייק את הפרמטרים שלפיהם מקודמים אתרים לראש תוצאת החיפוש. הדגש: תוכן, מבנה קישורים ובעיקר אנושיות, שמסתתרת מאחורי ראשי התיבות מדד E-A-T.

לפני שנצלול לכל החידושים, נזכיר שהבסיס לכל קידום אתר (SEO) שתרצו לבצע הוא תשתית טובה. לכן, לפני הכל ודאו ש:

  • האתר שלכם נגיש לבוטים של גוגל ולא חסום
  • הכנסתם לכל העמודים תגיות מטא שמתאימות למילות המפתח
  • האתר מאובטח (יושב על שרת אמין, לא בנוי על תוספים מרובים שהם פרצת אבטחה מטורפת)
  • זמני הטעינה טובים ואף למעלה מזה. קחו כמה טיפים חשובים בפוסט הזה ושפרו מיידית את המהירות במידה וצריך
  • האתר רספונסיבי וגרסת המובייל מהירה לפחות כמו המובייל (זהירות מ-WIX, נכון לעכשיו נקודת החולשה הכי בולטת שלהם הוא איטיות במובייל)
  • הדומיין שלכם תואם למילות החיפוש או יש לו חוזק מותגי
  • השרת שלכם חזק, מהיר ולא מסומן כ"מלוכלך"

אנחנו מניחים שאת הבסיס אתם כבר מכירים, ואם לא- דברו איתנו ונעזור. אחרי שהרשימה הזו כבר מלאה, אפשר להתקדם למנה העיקרית

מה זה מדד E-A-T ואיך הוא עוזר לך לקדם את האתר שלך?

E-A-T מדד

מדד E-A-T מומחיות (Expertise) סמכות (Authority) ואמינות או מהימנות (Trustworthiness)

משמש את גוגל ואת מעריכי האיכות האנושיים שלו לקבוע את רמת ההתאמה של האתרים לביטויי חיפוש, ולקבוע בהתאמה את הדירוג שלהם במנוע החיפוש.

ההצצה הזו לראש של גוגל, שנחשפה בשנים האחרונות, היא הזדמנות אדירה לבעלי אתרים שיכולים ללמוד דרכה מה צריך לשפר או לשנות באתר כדי להתאים אותו טוב יותר למנוע החיפוש.

מה גוגל מלמד אותנו פה?
לבנות אתר שאנשים יאהבו. אנשים אמיתיים. לא בוטים. לא ספיידרים. לא מנועי חיפוש. אנשים שייהנו מהאתר והתוכן שלו, ימצאו מה שהם מחפשים בקלות וירגישו אחרי הביקור שלהם שהאתר נתן להם מה שביקשו ולא היה בזבוז זמן מעצבן.

והנה מה שיכול לייצר תחושה כזו:

1. איך אתם נראים?

עיצוב ברמה גבוהה, הקפדה על פונטים אחידים, צבעוניות נכונה ומראה עדכני של התמונות ובכלל של דפי האתר. כל מה שעושה את האתר לאתר ממותג ומקצועי חשוב גם לגוגל ומשפיע ישירות על זמני השהות של המשתמשים באתר, מה שגם מגדיל את הרלוונטיות שלו בעיני גוגל.

2. נטרלו בעיות אבטחת אתר ועמודי רפאים

גוגל יחפש את הפרצות הקטנות באתר שלך: עמודים עתירי תגובות ספאם שאיש לא טורח לנקות, אבטחה לקויה וסימנים חשודים לפריצות ירמזו לגוגל שאתם לא רציניים לגבי האתר שלכם והוא יגיב בהתאם.

3. תהיו חברים

שיתוף קבוע של תכנים מהאתר לרשתות חברתיות מעיד על איכות התכנים ועל התדמית החיובית של האתר שלכם בעיניי הגולשים. עוד משהו שגוגל מעריך.

4. כל מדידה היא כמו ראיון עבודה

הוסיפו לאתר שלכם עמוד שמפרט אודות מי שמאחוריו. מי כותב את התוכן? מה המומחיות שלו? אם תהיה הצלבה של המומחיות הזו באתרים נוספים בכלל מצוין. ציינו באתר את הרקע והמומחיות שלכם. אל תצטנעו. תארים אקדמיים, תפקידים מקצועיים, פרסים והצטיינות- כל אלה צריכים להופיע מתחת לשם הכותב וגם בעמוד האודות שלכם

5. יצירת קשר חייבת להיות ברורה ומעודכנת

זה יכול להיות טופס יצירת קשר ב footer של האתר או עמוד צור קשר שלם. העיקר שיהיה מפורט- כתובת פיזית (עדיף כזו שיש אליה נגישות), טלפון, מייל, שעות פעילות אם זה טופס הוא צריך להיות ידידותי ולעבוד ללא תקלות יש לנו פוסט שלם בנושא דפי יצירת קשר מוצלחים, שאפשר ליישם.

6. מסמכי תקנון ברורים

מדיניות פרטיות ברורה ומחייבת, מדיניות החזרת מוצרים במידה ומדובר בעסק צרכני, הוראות בטיחות. גוגל מחפש את המידע הזה וחסרונו עלול לפגוע בדירוג.

7. תוכן. כן, שוב תוכן

לא נחזור על הקלישאה אודות הכתר שעל ראש התוכן אבל כן נחדד: התוכן באתר שלכם חייב להתחדש, להתרענן ולהיות תמיד רלוונטי למי שמבקר אצלכם. אל תכתבו בשפה גבוהה או טכנית מדי אם האתר מיועד לקהל שלא יוכל להתחבר לכזה תוכן. כתבו בהתאמה לקורא הממוצע. חשבו מה השאלות ששואל את עצמו הקורא הזה ואיך אתם יכולים לענות לו בצורה הכי פשוטה ונגישה. ודאו שהתוכן אמין, כלומר שגוגל יכול לוודא שהוא לא פייק, לא המצאה מוחלטת של דמיונכם. אבל כמובן כתוב בשפה שלכם, לא מועתק חלילה. מה שמביא אותנו לסעיף הבא.

8. היזהרו מתוכן משוכפל!

אם גוגל יאתר באתר שלכם מאמרים או דפים משוכפלים זה בוודאות יפגע בדירוג שלכם, היות ונושא זכויות יוצרים וגניבת תוכן הם תמרורי אזהרה חמורים מבחינת מדד האמינות. אם יש לכם צורך אמיתי להציג דף משוכפל, הוא חייב להיות מלווה בתגית קנוניקל.

9. דחיסה היא פאסה

אם פעם היה נהוג לדחוס מילות מפתח בכל משפט שני כדי לגרום לגוגל לחשוב שהתוכן מאד רלוונטי לביטוי החיפוש, הטריק הזה כבר מזמן לא עובד. להיפך. דחיסת מילים לא טבעית ומוגזמת דווקא אחריה דירוג נמוך.

10. ים של 301

השימוש בהפניה הכל כך חשובה הזו, שקריטית לפעמים כדי להעביר את המשתמש מעמוד שלא קיים לעמוד הנכון, צריך להיות במידה. אתר שכולו סבך של 301 יגרום לגוגל לחשוב שאתם למעשה מנתבים מאתר שעוסק בנושא א' לאתר שעוסק בכלל בנושא ב', כלומר מנסים לרמות אותו. הוא לא יאהב את זה. אל תנסו אותו.

11. פרופיל קישורים

הנה אחד הפרמטרים שלא השתנו לאורך השנים. קישורים מאתרים בעלי סמכות – אתרי חדשות, ויקיפדיה, פורטלים גדולים, אתרים של גופי תוכן ותיקים ובעלי דירוג גבוה – כל אלה מעידים על מהימנות ומומחיות שלכם והמשקל שלהם גבוה. כך גם לגבי אזכורים של האתר או המותג שלכם באתרים מובילים.

12. תנועה ישירה

אם התנועה לאתר שלכם מגיעה דרך הקלדת שם המותג שלכם ישירות בדפדפן ולא דרך חיפוש במנוע של ביטוי ספציפי, זה סימן מעולה. סימן שהמותג שלכם ידוע ומוכר. קבלו עוד נקודות בדירוג.

13. הכה את המומחה

חשוב להראות נוכחות לא רק באתר שלך אלא גם בקבוצות מקצועיות, פורומים ואתרים ייעודיים לשאלות ותשובות (כגון Quora). חיזוק הסמכותיות שלך והקשר בין התשובות המקצועיות שלך לאתר יחזקו את מדד ה Experties שלך.

14. מנעו נטישה מהירה

זה נושא קריטי ביותר לקידום, כי גוגל כמו שהבנו כבר, רוצה לוודא שהמבקרים אוהבים את האתר שלכם ולא בורחים ממנו אחרי כמה שניות. אחוזי הנטישה הם מדד מצוין עבורו ולכן חשובים כל כך. קראו את הפוסט שכתבנו על טיפים להקטנת אחוזי הנטישה

מה לקחת מזה?

קידום אתרים (SEO) הוא משימה לטווח ארוך.
זו משימה שדורשת השקעה בזמן ולעיתים בכסף, וגם הבנה שמדובר בתהליך דינמי ומשתנה, שצריך להגיב לו ולהיות לגביו עם יד על הדופק.

אבל יש עקרונות שלא משתנים כבר למעלה מ-20 שנה, ואיתם כדאי להתמיד.

אם תוודאו שהאתר שלכם בנוי עבור אנשים, נוח ונעים לשימוש וגם נותן ערך תכני מוסף ומציג אתכם כמומחים, אמינים ובעלי סמכות, אתם בדרך הנכונה.
ניתוחים שוטפים על עדכוני גוגל מתוך האתר mariehaynes.com

3

אטי הדר

עוד בנושא:

שמישות אתרים (Usability): איך לגרום לאתר להיות שימושי יותר?

שמישות גרועה באתר פוגעת באתר ובחווית השימוש בו ולכן תפגע גם בעסק שהאתר מקדם. במדריך נלמד איך לשפר שמישות ולחזק את חווית המשתמש החיובית

המשך קריאה
כנס WordCamp Europe 2020

WordCamp Europe הוא הכנס השנתי הגדול של מפתחי ומשתמשי WordPress באירופה. סיכום היום הראשון- ההרצאות, החידושים, החשיפות

המשך קריאה
10 טעויות קריטיות שבעלי אתרים עושים ואיך להימנע מהן בקלות ולשפר את האתר

הטעויות שעלולות לפגוע באתר שלכם. נלמד איך לזהות אותן, למנוע אותן ולתקן. בדרך לאתר מוצלח יותר

המשך קריאה
תמונות לאתר: מדריך לחיפוש, בחירה ושילוב תמונות שמשפרות עיצוב, תוכן, UX וגם SEO

לתמונות חשיבות עליונה בהצלחה של האתר. אבל איך מוצאים תמונות נכונות? איך מתאימים אותן? כל מה שצריך לדעת על בחירת תמונות לאתר

המשך קריאה
UX ועיצוב אתרים ב 2021

כמה מהטרנדים העיצוביים המובילים לקראת 2021. כאלה שכדאי לאמץ או לפחות להכיר, כדי להוציא את הטוב ביותר מהאתר והמותג שלך

המשך קריאה
אסטרטגיות להגדלת מעורבות גולשים באתר

בפוסט הזה נשתף כמה טיפים מצוינים להשיג יותר מעורבות מבקרים באתר. טיפים שכדאי ליישם בהקדם כדי להשיג את המטרות של הנכס הדיגיטלי שלך

המשך קריאה

יש 3 תגובות

  1. Pingback:איך לבחור מילות מפתח לאתר, לפי כוונת חיפוש וביטויי זנב ארוך

  2. אטי הדר

    בוודאי שגוגל סורק את האתרים האלה (למעט קבוצות סודיות שסגורות לאתרים חיצוניים).
    אלה מקורות מעולים ליצירת לינקים חזקים, טראפיק לאתר וצבירת עוקבים מהתחום שלך שירצו להמשיך להתעדכן בתחומי המומחיות שלך.

  3. ערן

    היי,
    האם גוגל סורק ויודע לעשות את החיבור מאתרים כמו Quora או פייסבוק?