מילות מפתח נכונות הן הבסיס לקידום האתר (SEO) במנועי החיפוש. אי שם, כשגוגל היה בחיתולים ואיתו כל תחום ה SEO, אפשר היה להשתחל בקלות לראש תוצאות החיפוש. מנוע החיפוש היה פשוט יותר, התחרות נמוכה יותר. גן עדן לבעלי אתרים ולאנשי קידום. קצת דחיסה של מילות חיפוש, כמה קישורים מאתרים חיצוניים והופ – האתר ראשון בגוגל.
היום המצב שונה. שונה מאד.
מנועי החיפוש מתוחכמים יותר והדרך הנכונה להצליח היא על ידי אופטימיזציה של התוכן לאנשים. לא לאלגוריתמים.
ככל שהתוכן שלך יהיה טוב יותר, התוצאות בגוגל ישתפרו. אי אפשר לעקוף את השיטה.
איך יוצרים תוכן טוב יותר, כזה שיש לו סיכוי להתברג לתוצאות הראשונות?
התשובה פשוטה: תוכן שעונה ומספק את התשובה הכי טובה לכוונת החיפוש של יותר משתמשים.
מה זה "כוונת חיפוש" Search intent?
כוונת חיפוש היא ה"למה" שמאחורי כל חיפוש במנוע. כלומר מדוע המשתמש הקליד את ביטוי החיפוש הספציפי הזה בגוגל? האם רצה ללמוד משהו? האם רצתה למצוא אתר מסוים?
נזכיר שוב: לגוגל יש רק מטרה אחת: לתת למשתמשים שלו את התוצאה הכי רלוונטית למה שחיפשו.
אם נצליח לזהות את ביטויי החיפוש שקולעים יותר לכוונת החיפוש של הלקוחות שלנו, נזכה ביתר תנועה אורגנית מגוגל לאתר שלנו.
איך מוצאים את ביטויי החיפוש הנכונים? איך מזהים את כוונת החיפוש?
על זה בדיוק נסביר מיד, בשיטת 3 הפרמטרים (+ זנב חשוב) לבחירת ביטויי חיפוש. רגע לפני שנעמיק, מומלץ להתחיל במדריך הבסיסי שלנו איך למצוא מילות מפתח באמצעות כלים פשוטים וליצור באמצעותו רשימה ראשונית, ואז לחזור לכאן לשלב הבא: לדעת איך לבחור מתוך הרשימה הראשונית את הביטויים ולדייק אותה.
3 הפרמטרים לזיהוי כוונת החיפוש
בשיטה הזו ניקח את רשימת מילות החיפוש שהכנו (הנה שוב הקישור להדרכה) ונבצע לגבי כל ביטוי חיפוש את הבדיקות הבאות:
1. Relevance – כלומר עד כמה ביטויי המפתח רלוונטיים לאתר שלך?
הפרמטר הראשון הוא רלוונטיות. ברור שאם יש לך מאפייה שמוכרת עוגיות שוקולד, מתכון לבצק שמרים פחות רלוונטי כי המטרה שלכם היא להביא אנשים שרוצים לקנות עוגה, לא להכין אותה בעצמם. אבל חוץ מהמובן מאליו, השיטה שעוזרת לדייק את הרלוונטיות של הביטויים מאד פשוטה. מתחילים בחיפוש בסיסי בגוגל של אותו ביטוי מפתח. נבדוק את האתרים שעולים ראשונים. עד כמה הם מקבילים לאתר שלכם? עד כמה התוכן דומה? ככל שיש יותר דמיון, כנראה שאתם בכיוון הנכון וזה ביטוי מפתח רלוונטי יותר, שיביא בסופו של דבר יותר משתמשים שימצאו את האתר שלכם רלוונטי לחיפוש שלהם.
2. Search Volume – כמה מחפשים את ביטוי החיפוש הזה בפועל?
הפרמטר השני הוא כמות החיפושים שיש לאותו ביטוי. את הנתון הזה תמצאו בכלים למציאת ביטויי חיפוש.
לכאורה, כדאי לנו לבחור ביטויים שיש לגביהם הרבה מאד חיפושים בחודש. אבל זה אומר שאנחנו לא לבד. אם יש חיפושים רבים, יש גם תחרות גבוהה יותר על אותו ביטוי, והרלוונטיות היא לאו דווקא גבוהה.
אז מהי כמות טובה של חיפושים? אין תשובה חד משמעית. אבל אם מדובר בעסק מקומי, מספר שנע בין 20 ל-200 חיפושים לחודש הוא סביר.
אם מדובר על תחרות בשוק ארצי או בינלאומי, הכמות צריכה להיות הרבה יותר גדולה. אבל הנתון הזה תלוי גם בתחרות. כלומר, אם אין לכם סיכוי להתחרות באתרים מאד חזקים על אותו ביטוי, פחות מומלץ לבחור בו. עדיף לבחור ביטוי עם נפח חיפוש קטן יותר, שגם התחרות עליו פחות חזקה.
3. Competition – התחרותיות על אותו ביטוי חיפוש
הפרמטר השלישי הוא התחרות. הנוסחה די ברורה: אם התחרותיות לא גבוהה, הסיכוי לנצח או לעקוף את המתחרים גבוה יותר.
אבל איך נדע אם האתרים המתחרים חזקים יותר? נבדוק עד כמה הם רציניים בעניין התחרות, על ידי בדיקה פשוטה של מצב מילות המפתח אצלם.
נעבור על האתרים בעמוד התוצאות הראשון, ונבדוק האם בכולם משולבת כבר מילת החיפוש שלנו. אם כן – התחרותיות קשה. אם המילה לא משולבת, יש לנו יותר סיכוי להתחרות בהם.
הפרמטרים שנבדוק אצל המתחרים הוא בתגיות המטא שלהם:
- Title tag
- Meta description
- Header Tags
- Body content
- Image alt text
עוד מידע על תגיות מטה ואופן העבודה איתן אפשר למצוא במאמר שלנו בנושא.
בנוסף, נבדוק גם מה רמת התוכן:
- האם המאמר עונה לשאלה? האם הוא פותר בעיה? עוזר להשלים משימה?
- עד כמה המאמר קל להבנה?
- האם המאמר מעוצב היטב מבחינת חווית משתמש ואסתטיקה?
- האם כותב המאמר מומחה (למה חשוב שגוגל תסמן אותך כמומחה? הנה ההסבר וכאן יש מידע נוסף על עדכוני גוגל).
אחרי שבדקנו את רשימת מילות החיפוש לפי 3 הפרמטרים האלה, נרכיב את רשימת ביטויי החיפוש הנכונה עבורנו ונתחיל לשבץ אותם בתוך האתר.
איפה משלבים את מילות החיפוש?
Meta title כותרת תוצאת החיפוש של האתר שלכם בגוגל. לכל עמוד צריך לוודא שיש מטא כותרת נפרדת וייחודית המכיל האת מילות החיפש. באתרי וורדפרס בדרך כלל העריכה נעשית דרך תוסף ה-SEO שלך (yoast/rank math/all in one SEO).
Meta description הכוונה לטקטס התקציר הקטן שמתחת לכותרת המטא. גם אותו אפשר לשנות דרך תוסף ה-SEO.
כותרות התוכן החל בכותרת הראשית (H1) ודרך כותרות המשנה (H2,3,4).
גוף התוכן תוכן המאמר/הפוסט.
תגיות ה ALT של התמונות- מומלץ לכתוב טקסט שמתאר את תוכן התמונה, בעברית, תוך שילוב מילות החיפוש. עוד בנושא תוכלו לקרוא במאמר על טיפול בתמונות.
והנה הבונוס: אסטרטגיית זנב ארוך שמשפרת את החיפוש
יכול להיות שכבר נתקלת בזה "ביטוי זנב ארוך" ("Long Tail"). אלה ביטויי חיפוש שמורכבים מכמה וכמה מילים. הם למעשה וריאציה יותר ספציפית על ביטוי חיפוש כללי, מה שיאפשר לך גמישות במקרים שבהם התחרותיות גבוהה מאד.
לא כל מי שמגיע לאתר שלך מביטוי חיפוש מסוים, חיפש דווקא את הביטוי שאליו כיוונת ברשימה הראשונית שלך.
יש ביטויים שהם קצת מחוץ לקופסה. ודווקא סביבם אפשר לבנות תוכן שמושך עוד ועוד קוראים.
לדוגמה: אם האתר שלך הוא של סטודיו לעיצוב דירות, ברור שהיית רוצה להשיג מבקרים שחיפשו "עיצוב דירות". אבל זה ביטוי עם תחרות גדולה והסיכוי להוביל בו נמוך. החדשות הטובות הן שיש מי שיחפש ויגיע אליך אחרת. למשל מחיפוש ביטויים כמו "איך לעצב את המטבח" או "איך לבנות תקציב לשיפוץ דירה" או "איך לעצב דירת קבלן" או "טיפים לעיצוב דירות קטנות".
אם תייצרו תכנים סביב הנושאים היותר "קטנים", ומתוכם יצאו קישורים חכמים לשירותים המרכזיים של העסק, תתפסו שתי ציפורים יחד: גם רעיונות נוספים לתכנים באתר וגם רלוונטיות גבוהה יותר בחיפושים רבים יותר, בחלקם תובילו בקלות היות והם פחות תחרותיים.
איך בוחרים את ביטויי הזנב הארוך הנכונים?
שחקו עם המילים והניסוחים, הרחיבו את האפשרויות ובנו רשימה ראשונית של ביטויי זנב ארוך אפשריים, בדקו גם אותם בכלים לבדיקת ביטויי חיפוש ובנו תכנית תוכן מתאימה סביבם. בדיוק כמו שבודקים את הביטויים היותר "קלאסיים".
שימוש באסטרטגיית ביטוי זנב ארוך מאפשרת להתמקד במשתמשים מאד ספציפיים, ואולי מעטים יותר, אבל מדויקים בהרבה וכאמור כאלה שאין עליהם תחרות גבוהה. כמובן שיש הרבה יותר ביטויי זנב ארוך ולכן הסיכוי להגיע איתם לעמוד הראשון גבוהים יותר.
תמהיל נכון של ביטויים מרכזיים יחד עם ביטויי זנב ארוך יאפשר לך לאזן בין נפח חיפוש לתחרותיות.
מה לקחת?
קידום אתרים הוא עניין מתוחכם, וכבר לא מספיק לדחוס סתם מילות חיפוש כדי להופיע בתוצאות הראשונות. המפתח הוא תוכן טוב, כזה שמתאים לכוונת החיפוש של המשתמשים, וזיהוי נכון של ביטויי החיפוש שבהם האתר צריך להתמקד.
מילת המפתח האידיאלית צריכה לעמוד בשלושה פרמטרים:
- רלוונטיות גבוהה
- נפח חיפוש חודשי גבוה
- תחרותיות נמוכה
אם ברשימה שלנו אין מילים שעומדות בכל שלושת הפרמטרים, נתפשר על שניים מתוך השלושה ובנוסף לפרמטרים האלה חשוב לגוון באמצעות ביטויי זנב ארוך.
מתוך הרשימה נבחר לכתוב תכנים על הנושאים שקרובים יותר לתחום התמחותנו. כאלה שאנחנו יכולים לתת בהם ערך מוסף, פתרון טוב יותר לבעיה.
אסטרטגית מילות חיפוש איכותית היא חיונית כדי ליצור תוכן שיעזור לכם בתחרות. לכן כדאי לבצע אותה לפני שמתחילים לכתוב, או מוקדם ככל הניתן בתהליך.
Pingback:SEO 2021: צ'קליסט עם 8 כלים ושיטות שכדאי לנצל בקידום אתרים