LinkedIn, האחות הסולידית והוותיקה של הרשתות החברתיות, תופסת תאוצה וכדאי להכיר אותה מקרוב ולנצל את התנופה שלה לטובת העסק.
בחודשים האחרונים, במקביל למשבר הקורונה שהגדיל את כמות מחפשי העבודה בכל העולם, הרשת החברתית הוותיקה חווה עלייה עצומה בכמות המשתמשים והכניסות.
כיום יש ללינקדאין למעלה מ 700 מיליון משתמשים, 50% יותר תוכן וצמיחה של 31% לעומת רבעון קודם (מקור: דוח המשקיעים הרבעוני של מייקרוסופט, בעלת הבית בלינקדאין).
שימוש בלינקדאין כחלק משיווק באמצעות תוכן הולך ומתחזק. לינקדאין מאפשרת לשתף סוגי תוכן שונים כמו מאמרים, קישורים לאתרים, מצגות וסרטוני וידאו.
כמה נתונים מעניינים על לינקדאין:
תוכן ושיווק בלינקדאין
התוכן בלינקדאין משיג חשיפות מאד גבוהות יחסית לרשתות אחרות, ומשווקים מדווחים ש 80% מהלידים שמקורם ברשתות החברתיות מגיעים מלינקדאין.
במקביל להתחזקות הנתונים והגדלת כמות המשתמשים, נכנס גל גדול של פיתוחים, כלים וחידושים, שנועד לשפר את החוויה ולעודד קישורים בתוך הרשת. חלק מהשינויים הם בעלי משמעות גדולה למי שמשווק באמצעות לינקדאין.
מסקנה אחת ברורה למי שנכנס לפעילות: כבר לא מדובר ברשת שמיועדת רק למחפשי עבודה (אם כי עדיין זה כלי עזר מצוין למעסיקים ולמחפשים). לינקדאין הופכת לזירה של עסקים ושיתופי פעולה, וגם למקור של תוכן מקצועי. מדובר בכלי מצוין שעוזר גם לקידום האורגני (SEO) של התוכן שלכם.
נכון, היא נוקשה יותר, פחות סקסית מאינסטגרם ופחות ידידותיות מפייסבוק, אבל בעסקים מדובר דווקא ביתרון בעיניי. הגבולות ברורים, שיתופי הפעולה טבעיים ורמת התוכן גבוהה יחסית.
החידושים המשמעותיים בלינקדאין
שינויים בממשק:
- עיצוב שינוי עדין אבל ללא ספק מורגש בממשק: הוא נצבע בלבן , הרבה פחות כחול ממה שהיה פעם, וכפתורי ה engagement התעגלו. המותג מרגיש יותר חמים, הממשק יותר אינטואיטיבי (דומה לרשתות אחרות ומוכרות, אבל מודרני).
- שיפור החיפוש: מעכשיו אפשר לחפש בכל סוגי התוכן, כולל ארועים וקבוצות, ולא רק בין אנשי הקשר והמשרות.
הסיפור היותר גדול: סטורי בלינקדאין
הפיצ'ר הפופולארי ביותר ברשתות כרגע כולל פייסבוק וטוויטר, הסטורי שהפך את אינסגטרם למה שהיא, הגיע גם ללינקדאין. עדיין בשלב בטא, אבל לאט לאט נפתח לכל המשתמשים.
את יוצרים את הסטורי דרך האפליקציה של לינקדאין. בכל רגע נתון מופיעים בראש האפליקציה עד 20 שניות, מתוך סטוריז רנדומליים. לסטורי אפשרויות פרסום משלו שהולכות ומתגלות.
איזה תוכן מתאים לסטורי בלינקדאין?
- חדשות קצרות
- לינקים למאמרים
- עדויות של לקוחות או משתמשים
- מאחורי הקלעים של פרויקטים
- קטע מהרצאה או קורס
- משרות פנויות בחברה
- שימוש בפיצ'רים מיוחדים של סטורי בלינקדאין: " Question of the Day" שאלה שתעלה כל יום והתשובה אליה תהיה בסטוריז וגם סטיקרים מקומיים לשימוש בסטוריז
שינויים בפרופיל האישי:
- אפשרות לייצר ישירות מתוך לינקדאין זימון לשיחת וידאו (בדומה לzoom/team Microsoft).
- אפשרות להשמיע את ההגיה של השם שלך על מנת לדייק ולמנוע טעויות (מקליטים דרך המובייל וההקלטה מתעדכנת ישירות בפרופיל).
- אפשרויות מחיקה ומיון הודעה ב inbox האישי, כל בסיסי אבל רק עכשיו הגיע.
מערכת הפרסום בלינקדאין:
- אופטימזציה של בידים לפי עלות משוערת לליד (בנוסף לעלות לפי קליק/חשיפה/אלגוריתם).
- רימרקטינג: המנגנון הזה של לינקדאין יחסית יקר בהקשר של מעבר החוצה לאתר/דף נחיתה ולוקח הרבה זמן עד שמצטבר מספיק קהל כדי להשתמש בו. אבל הוא מוצלח בכל מה שנוגע לתנועה בתוך לינקדאין, כך שבסך הכל הכלי הזה יחסית מאוד מדויק ומאפשר לא מעט הזדמנויות עסקיות באמצעות "צביעה" של קהלים מתעניינים בנכסים כמו כניסות לדף העסקי; הרשמה לאירוע; לחיצה על כפתורי ה CTA בדף העסקי (חידוש משמעותי); צפיה בוידאו (ממומן כמובן) וכמובן הפיצ'ר הוותיק – רימרקטינג למי ששלח טופס ליד.
מה לקחת?
הכלים והשינויים הפונקציונליים מוסיפים דרכים חדשות להתקשר ולהתחבר בלינקדאין. העיצוב החדש מוסיף גם הוא לתחושה הפחות נוקשה.
זה הזמן לנצל את התנופה של לינקדאין, לראות עד כמה אפשר להוציא ממנה חיבורים, לקוחות, עבודה וכו'.
כמובן שאני שם ומחכה לכם עם רשת החיבורים שלי, מוזמנים להתחבר איתי שם!
לדף העסקי: LinkedIn buisness
לפרופיל האישי: https://www.linkedin.com/in/ety-hadar/
תודה רבה. שמתחי לגלות עוד פונקציות של הפלטפורה. אני מכירה אותה היטב אבל רק מהצד של
התעשייה פחות ביכולות שלה כיום מול עולם ה B2B.
מעניין לדעת מה החשיפה של הלינקדאין לקהל הישראלי בעברית…