כששואלים אותי אם לבנות אתר זה עניין מסובך, אני תמיד עונה- זה די פשוט.
כי אחרי כמה מאות אתרים שהקמנו, זה באמת פשוט.
אני יכולה לדמיין את האתר שלך אחרי 2-3 משפטים של הסבר שיחת הטלפון הראשונה.
אבל כדי שהתהליך יהיה פשוט גם לכם, הוא צריך להיות מסודר ושיטתי מאד ובשביל זה אנחנו פה.
בשיחה הראשונית שנעשה, יעלו שאלות בסיסיות אך קריטיות להתנעת תהליך תכנון אתר יעיל ודי מהנה, שאלות שצריך לשאול לפני הקמת אתר. זה חלק מהתהליך שבסופו נשיג את המטרה המשותפת: אתר חדש שמקדם את העסק שלכם ומביא עוד לקוחות מרוצים.
הפוסט הזה חושף את תהליך החשיבה שלנו, ויעזור לכם להגיע לשיחה הראשונה מוכנים יותר.
1. מי העסק, החברה או הפעילות שמאחורי האתר? האם זה עסק של אדם אחד? חברה? ארגון ציבורי? סטודיו?
2. מי הקהל של האתר? עסקים אחרים? לקוחות פרטיים? משקיעים? אנשי מקצוע ספציפיים או קהל רחב?
3. מה המטרה של האתר? לספק ידע? להביא לידים חדשים? לבצע רכישה? להירשם לפעילות? מהתשובה תיגזר השאלה הבאה: לאיזה סוג של אתר אתם זקוקים? קטלוג? אתר תדמית? חנות מקוונת? בלוג? פורטפוליו של פרויקטים? דף נחיתה? מאגר ידע?
4. מה הפונקציונליות הנדרשת? מה האתר שלכם צריך לדעת לעשות בסופו של דבר? לבצע סליקה ורכישה? להתממשק למערכות של העסק? לחפש ולהציג מידע בחיתוכים שונים? להציג מפות או אירועים? לבצע הרשמות דינמיות? להציג כמות גדולה של תכנים, טקסטים ותמונות? לנגן כמויות סרטוני וידאו? האם יש לו חלקים שסגורים רק למשתמשים רשומים?
5. איך האתר משתלב בתהליכי העבודה של העסק? לדוגמה: האם צריך להתממשק למערכות ניהול לקוחות? משפכי שיווק קיימים? שירות לקוחות?
6. עד כמה האתר מתעדכן בשוטף? (בואו נגיד מראש: לטובת הצלחת האתר כדאי שהתשובה תהיה "כל הזמן") איזו מערכת (CMS) תתאים לניהול התכנים שלכם?
7. האם יש כבר שפה עיצובית? יש לוגו? יש צבעוניות קבועה שמלווה אתכם בכל התוצרים השיווקיים? או שצריך תהליך מקדים של מיתוג לפני שניגשים לאתר עצמו?
8. השראות קיבלתם? אתרים אהובים/רלוונטיים- של המתחרים הישירים או של מי שאתם רוצים להיות כשתגדלו. השראה זה חשוב. גם אתרים מתחומים אחרים שאהבתם יעזרו להבין לאן אתם מכוונים, מה אתם אוהבים ומה פחות. נתמקד בפרטים כמו צבעוניות, סגנון (אתרים עם תמונות לכל הרוחב? פונטים גדולים או עדינים? וידאו ברקע? אנימציות? גלילות?) ונבין איפה צריך לעשות הפרדה בין משאנחנו אוהבים אישית לבין מה שנכון לאתר שלנו.
9. מה לגבי קידום אתר (SEO)? ברור שגוגל תמיד נמצא אצלנו בראש והאתרים שאנחנו בונים הם מוכווני קידום. אבל אם מתוכנן מהלך של קידום מתמשך זה נושא שחשוב לדבר עליו כבר בשלב התכנון: מה מילות החיפוש שנרצה לקדם? איך מבנה האתר יתמוך בצרכי הקידום? איזה כלים אנחנו יכולים לתת לך כדי להתקדם מהר יותר?
10. רגע, כבר יש לכם תוכן לאתר? חשוב מאד להגיע לשלב עיצוב האתר עם תכנים מגובשים. הגשת הסקיצות עם תכנים אמיתיים תיתן לכם הדמיה מדויקת של האתר הסופי- אורך הכותרות, כמות הטקסט על כל דף, התמונות שמיועדות לאתר, סרטוני וידאו וכו' וכו'. תוכן מגובש = תהליך אפיון ועיצוב יעילים וקצרים יותר.
אז מה לקחת איתך?
עכשיו כשיש סדר בתהליך וכל התשובות קיימות, הכל קל יותר.
אנחנו יודעים איזה אתר אתם צריכים, כמה פיתוח יידרש, מה משך זמן הפרויקט ומה העלות שלו ואפשר לצאת לדרך.
טיפים נוספים על תהליך האפיון והבנייה של אתר חדש תוכלו לקרוא במדריך שלנו
אלו בהחלט שאלות חשובות מאוד שיש לשאול לפני הקמת אתר